Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

20 prosinca 2007

Kompot od kajsija

Na 1 kg voća uzme se 60 dkg šećera, voće ne smije biti prezrelo. Popari se vrućom vodom, razreže u dva djela i povade koštice, te doda sok od 1 limuna. Sa 1 1/2 litre vode ukuha se 1 kg šećera, pa kad je sirup gotov, voće se složi u duguljaste boce, istome doda dvije jezgre od koštice, nalije mlačnim sirupom, zaveže dobro dvostrukim pergament papirom i složi u lonac u mlačnu vodu i kuha još 20 časaka iza kako zakipi.