Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

16 veljače 2008

Tjestenina sa tunjevinom i povrćem

Za 4 osobe: 2 kutije tunja sa povrćem, 250 g tjestenine (špageti), 1 režanj bijelog luka, malo peršina, oguljene rajčice iz konzerve, sol, 1 žličica maslinovog ulja, 1 žličica suncekretovog ulja, 1 žlica meda

Za vrijeme kuhanja tjestenine na ulju popržiti češnjak i peršin. Dodati oguljene rajčice i sadržaj konzerve. Posoliti po želji, maknuti s vatre i umiješati med. Kuhanu tjesteninu ocijediti i preliti pripremljenim umakom, te poslužiti.