Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

23 listopada 2007

Lignje ili sipe pržene

Lignje se očiste, izvadi ona prozirna kost po sredini trupa i puce po sredini trakova. Operu se dobro i razrežu na rezance, puste malo prosušiti, zatim se provaljaju u brašnu i prže u obilato ulja. Ne smiju se previše ispržiti, a služe se odmah tople, jer inače meso otvrdne. Osole se kad su popržene, a služe se uz zelenu salatu. Ako su lignje starije, prije se malo prokuhaju u vodi a zatim se prže na ulju. Na isti način priređuju se i sipe.
Lignje ili sipe przene