Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

08 veljače 2008

Pastrva kuhana

Za 1 kg čiste ribe stavi se 1 1/2 litre vode, malo peršina, 3 kriške češnjaka, 2 narezane kapule, malo zrna papra, 1/3 limuna, 3 žlice ulja, 3 žlice kvasine (ocat), lovorov list i sol, te 25 dkg lisnato izrezanih krompira. Kad se sve prokuha i krompir raskaši, stavi se unutra pastrva i neka tiho prokuha 10-15 časaka. Zatim se odmakne s vatre i pusti stajati 10 časaka. Složi se na tanjur i polije juhom u kojoj se kuhala. Po želji polije se još uljem.
Ovako pripremljena veoma je ukusna.
Pastrva kuhana - recepti zdrave hrane