Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

25 lipnja 2008

Goveđi jezik sa slanim srdelama

Mekano kuhan goveđi jezik oguli se od kože i nareže za prst debele kriške. Zatim se pasira 5-6 slanih srdela, doda 4 žlice ulja, juhe i soka od 1 limuna, dobro promješa, umak se stavi u šerpu, složi se u nju jezik i pusti da poklopljeno neko vrijeme pirja. Kad je gotovo, složi se u zdjelu, polije umakom, a ukrasi se kriškama limuna, narezanim kiselim krastavcima i crnim maslinama.