Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

12 studenoga 2009

Škanjate (otok Brač)

U 3 kg prosijanog brašna doda se 1/4 litre ulja, 25 dkg šećera i 4 dkg kvasca. Kvas se napravi navečer i pusti kisati, te se zajedno miješa. Tijesto se dobro izradi i naprave dosta široki kolači, pa ostave da kisaju, a zatim se peku. Pečene i ohlađene raspolove se po širini i još peku u laganoj peći. Umakaju se u vino ili kavu a može i u prošek.
Ovo je specijalitet otoka Brača.