Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

08 travnja 2013

Krema od vanilije

U kotliću za snijeg pjenasto se miješaju 3 žumanca, 7 ipo dkg šećera, 1 omotić šećera od vanilije, 1/2 ltr hladnog mlijeka, 5 dkg rižinog ili najfinijeg brašna od škroba, doda se još malo mlijeka ili vode (6 žlica), skupa dobro tuče na pari dok zakipi. Kad malo prokuha, skine se s vatre i primiješa snijeg od bjelanca. Ovom kremom mogu se puniti torte i krem kriške, a može se poslužiti i u čašama uz razno voće. Drži se u hladnjaku.