Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

07 studenoga 2007

Puding (rožata)

Puding (rožata)
Dobro se istuče 6 cijelih jaja sa 6 žlica šećera, malo više od 1/2 litre mlijeka, doda 1 ostrugana limunova kora i žlica maraskina ili ruma. Napose u lončiću dobro se užuti 14 kocaka šećera i vruće oblije kalup za rožatu i onda smjesa izlije u kalup. Međutim u loncu se uzavre toliko vode da bude preko polovice kalupa, ovaj se stavi u vodu i kuha 1/2 sata u peći. Kad se malo u kalupu ohladi, pomno se iskrene na okrugli tanjur i služi. U ljetno doba može se prije posluživanja staviti malo u hladnjak.