Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

13 prosinca 2007

Mramorni kolač

Miješa se pjenasto 12 1/2 dkg maslaca ili margarina, doda jedan po jedan 3 žumanca, 25 dkg šećera, dobro se miješa, limunove ostrugane kore, 10 žlica hladnog mlijeka ili jogurta i 3 žlice ulja. Napose se prosije 25 dkg brašna sa pola omotića pecivnog praška i tuče tvrdi snijeg od 3 bjelanca i dodaje u smjesu, izmjenično malo brašna, malo snijega. Kad je sve dobro izmješano, razdjeli se u dva djela i jedan dio ostavi kakav jest a u drugi se doda 2 štapića omekšane čokolade, ili 2 žlice kakao. Tepsija se premaže i slaže 1 žlicu bijele mase, 1 žlicu tamne mase. Odozgo se presvuče viljuškom preko smjese i stavi peći. Pečeno može se spojiti marmeladom 2 skupa.
Mramorni kolac