Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

14 prosinca 2007

Uštipci Princess

Zakipi se 1/4 litre vode, malo soli, doda 10 dkg maslaca ili masti da kuha 2 minute pa se digne sa vatre. Zatim se sipa lagano 16 dkg mekanog brašna i neprestano miješa da se dobije glatka smjesa. Opet se primakne k vatri i miješa da postane gusto. Kad se malo ohladi doda se jedno po jedno 4 cijela jaja i dobro tuče 10 minuta.
Na vodom poškropljenu tepsiju slažu se žlicom male hrpice, udaljene jedna od druge i stavi u dobro ugrijanu pećnicu, da se peče 20 minuta. Za vrijeme pečenja ne smije se peć otvarati. Ohlađene premažu se preko sredine, pune kremom i pospu sitnim ili vanilijinim šećerom.
Krema: u 2 dcl mlijeka stavi se 10 dkg šećera, 2 žumanca i 4 dkg brašna, a u ohlađeno doda malo ruma.