Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

10 studenoga 2007

Uštipci Husarski

Uštipci Husarski
Učini se prhko tijesto od 21 dkg brašna, 14 dkg maslaca, 7 dkg šećera i 2 žumanca. Od tijesta se naprave koglice, polože u nenamazanu tepsiju, u sredini utisnu drškom kuhače, premažu bjelancom, pospu oguljenim, krupno rezanim bademima i krupno tučenim šećerom, te ispeku svijetložuto u pećnici pri umjerenoj vatri. Udubine ohlađenih uštipaka napune se marmeladom ili ocaklinom od čokolade.