Učini se prhko tijesto od 21 dkg brašna, 14 dkg maslaca, 7 dkg šećera i 2 žumanca. Od tijesta se naprave koglice, polože u nenamazanu tepsiju, u sredini utisnu drškom kuhače, premažu bjelancom, pospu oguljenim, krupno rezanim bademima i krupno tučenim šećerom, te ispeku svijetložuto u pećnici pri umjerenoj vatri. Udubine ohlađenih uštipaka napune se marmeladom ili ocaklinom od čokolade.
Dobrodošli
Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi
Dobar tek / Prijatno / Uslast !!
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi
Dobar tek / Prijatno / Uslast !!
10 studenoga 2007
Uštipci Husarski
Učini se prhko tijesto od 21 dkg brašna, 14 dkg maslaca, 7 dkg šećera i 2 žumanca. Od tijesta se naprave koglice, polože u nenamazanu tepsiju, u sredini utisnu drškom kuhače, premažu bjelancom, pospu oguljenim, krupno rezanim bademima i krupno tučenim šećerom, te ispeku svijetložuto u pećnici pri umjerenoj vatri. Udubine ohlađenih uštipaka napune se marmeladom ili ocaklinom od čokolade.