Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

21 prosinca 2007

Špageti sa tunjevinom

2 kutije tunja fileta, 40 dkg špageta, 2 režnja bijeloga luka, 1 žlica koncentrata rajčice, ružmarin, peršinovo lišće, sol, papar

Luk i peršin oprati i nasjeckati. Lišće ružmarina izmrviti. Tunjevinu narezati na komadiće, a ulje sačuvati. Špagete skuhati i dobro ocijediti. U prikladnoj posudi na ulju od tunjevine popržiti nasjeckani luk. Dodati koncentrat rajčice, posoliti, popapriti, začiniti peršinom i dodati malo ružmarina. Lagano kuhati dok se umak ne zgusne, a onda umiješati narezanu tunjevinu. Tim umakom preliti kuhanu tjesteninu. Poslužite sa ribanim sirom.
Spageti sa tunjevinom