Dobrodošli
Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi
Dobar tek / Prijatno / Uslast !!
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi
Dobar tek / Prijatno / Uslast !!
06 veljače 2008
Skuše kuhane
Skuše treba najprije dobro očistiti i oprati, zatim se stave kuhati u osoljenu hladnu vodu s komadom kapule i malo papra u zrnu. Nakon što uzavru, kuhaju se još po prilici 5 časaka. Kad se skuhaju, izvade se, ocijede, raspolove po duljini, odstrane im se kosti i glava, da ostane čisto meso, te lijepo poredaju na tanjur. Međutim se na 1 kg skuša uzme 4-5 slanih srdela, dobro očiste, a meso sitno isjecka sa 2 žlice kapara i sve ovo zaprži na 1/4 litru ulja, doda čašica kvasine i polije povrh skuša, pokrije i pusti da počiva neko vrijeme. Čim više počiva, tim je bolje, a najtečnije je, ako se jede hladno. Ako se hoće pripraviti više toga, onda se u zdjelu naslaže red skuša i polije umakom, onda opet red skuša, palo umaka, itd.