Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

08 prosinca 2008

Puding od bjelanca

Tuče se snijeg od 4 bjelanca i lagano doda 12 dkg marmelade, 2 žlice šećera i 2 žlice isjeckanog badema, sve dobro izmješa, ulije u kalup ili vatrostalnu zdjelu i peče na laganoj vatri 10 časaka. Posluži se preljevom.

Preljev: Dobro se tuče 4 žumanca sa 4 žlice šećera, malo vanilije i pola litre mlijeka na tihoj vatri ili na pari dok postane gusto.
Skine se s vatre, doda čašica maraskina, izmješa i prelije po pudingu.