Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

08 veljače 2009

Sirup od limuna

Uzme se 25 g kristalizirane limunove kiseline, stavi u posudu, doda 1 kg šećera, zalije sa 1 l kipuće vode i neprestano miješa, dok se sve neraskrabi. Zatim se doda izribana kora 1 i sok od 3 limuna. Kad se tekućina potpuno ohladi, procijedi se kroz platno. Ulije se u boce i dobro začepi, a može se držati više vremena.

Od gornje količine dobije se 1 l sirupa, a dovoljna je 1 žlica sa čašom vode, da se dobije ukusna limunada.