Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

18 listopada 2007

Medenjaci

Medenjaci - recepti

50 dkg meda, 20 dkg masti --> rastopiti na plin

120 dkg brašna
40 dkg šećera
4 jaja
2 nepune žlice soda bikarbona
1 žličica hanele
malo soli

U vrelu mast i med dodat brašno. Kad se to ohladi dodat šećer, sol, jaja i ostalo. Ako bude potrebno može se dodati još brašna, 10-20 dkg, da se može lijepo mijesiti, nesmije biti mekano ni pretvrdo.