Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

17 studenoga 2007

Čevapčići originalni

Cevapcici originalni
Uzme se 1 kg govedine, 10 dkg goveđeg loja. Govedina se samelje, doda se 1 izribana kapula, vrlo malo češnjaka, malo peršina, na vrh noža papra ili paprike, te se sve dobro gnječi pola sata. Zatim se izvaljaju duguljasti štapići, poredaju na dobro ugrijane gradele, koje se prije namažu lojem i peku na žeravici od drvenog ugljena. Čevapčići se, dok se peku, sole sa sitnom soli, te okreću, da se na sve strane jednako ispeku. Slože se vrući na ugrijani tanjur i služe narezanom kapulom.
Meso se uzme od prednjeg dijela, gdje je masnija mekač (pupa). Kalupljene čevapčiće ostavi se par sati prije pečenja na hladno mjesto da počivaju.