Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

14 studenoga 2007

Oslić (mol) zalučen kuhan

Oslic (mol) zalucen kuhan
Opere se 1 kg oslića (mol), očiste se i nataru tučenim češnjakom i solju. Stave se u jednu posudu (najbolje drvenu) i opterete daskom i utegom, te ostave tako preko noći. Sutradan se dobro operu i stave kuhati u hladnu vodu, kao svaka druga riba. Kuhani poliju se dobro uljem i posluže limunovim sokom.
Veoma je ukusno. Služe se uz kakvu kuhanu salatu.