Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

14 studenoga 2007

Bakalar kuhan po mornarsku

Suhi bakalar se namoči, ostruže i stavi kuhati u hladnu vodu u cijelom komadu, toliko da je pokriven. Kuha se bez soli, jer inače otvrdne. Netom bakalar uzavre, skine se s vatre, jer što dulje kuha u vodi, postane tvrđi. Kad je kuhan, odstrane se drače, očisti se od kostiju i stavi u šerpu ili zdjelu. Posoli, zapapri, doda se dobro dobro isjeckana češnjaka i peršina, te obilato maslinovog ulja. U njemu se ostavi i malo vode u kojoj se kuhao. Pokrije se poklopcem i dobro trese, dok sok postane gust i bijel kao mlijeko.
Napose se skuha krompir, služi se kao pire i posluži uz bakalar.
Bakalar kuhan po mornarsku