Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

11 siječnja 2008

Kroketi od mesa

Na stroju za meso samelje se 40 dkg kuhane govedine, janjetine, teletine ili kokoš. Na maslacu isprži se 1 izribana kapula, doda 2 žlice brašna, zalije sa 4-5 žlica hladna mlijeka i doda samljeveno meso da se malo isprži. Pusti se ohladiti. Kad je hladno doda se 2 sirova tučena jaja. Sve se dobro izmješa i kalupe se mali kroketi za prst debeli, provaljaju u brašno, pa u tučeno jaje i u mrvice. Prže se na masti a posluže umakom ili salatom.