Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

23 siječnja 2008

Sipe i muzgavci kuhani

Muzgavci i ne prevelike sipe, otvore se potrbuške, izvadi drob, operu se i povadi im se iz sredine trakova bobica i tvrda kost. Kuhaju se u obilatoj vodi 2-3 sata. Moraju biti dobro kuhane, jer inače naškode. Tada se ocijede i stave u zdjelu s malo vode u kojoj su se kuhali, poliju dobro uljem, zapapre i posole se tek tada, jer bi osoljeni tijekom kuhanja otvrdnuli. Posluže se obično hladno s par narezanih krišaka češnjaka i malo kvasine začine.
Ako je muzgavac velik i star, mora se prije kuhanja pretući drvenim batom.