Jegulja se opere u više voda, očisti i reže na male komadiće. Ugori imaju masno meso, osobito oni iz Vranskog jezera i Neretve. Ugor ima u mesu mnogo drača.
Uzme se vrlo malo ulja, 2-3 žlice na 1 kg ribe. Blijedo se zažuti 1 lisnato izrezana kapula, doda ugor, koji se također malo zaprži sa svim strana. Odstrani se s vatre, pa doda nekoliko listova peršina i 3-4 kriške isjeckana češnjaka, posoli, zapapri i doda žlica konzerve, a u doba rajčica 2-3 mesnate rajčice, te par žlica kvasine i vode da riba bude pokrivena. Ovo se ostavi da naglo provrije, pa se pusti još 1 1/2 sat kuhati na sasvim laganoj vatri. Ako je premasno, oduzme se mast. Najbolje je s ovim sokom služiti tvrdo kuhanu puru ili politi kuhanu blitvu.
Dobrodošli
Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi
Dobar tek / Prijatno / Uslast !!
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi
Dobar tek / Prijatno / Uslast !!