Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

24 veljače 2008

Dalmatinski vanilijini roščići

Uzme se 1 punu zdjelicu skorupa, 1 punu zdjelicu domaće masti, malo soli, 8-10 kocki tučena šećera, napravi tijesto tako mekano da se ne lijepi za prste, a brašna uspe toliko, koliko upije skorup i mast. Prave se mali roščići u veličini malog prsta i peku pri umjerenoj vatri. Kad su pečeni, odmah se vrući dobro pospu vanilijinim šećerom. Ovi su roščići ukusniji poslije 2-3 dana.
Dalmatinski vanilijini roščići - recepti za kolače