Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

22 veljače 2008

Mandolat od voća

Dok postane gusto kuha se 75 dkg šećera u kockama sa 1/4 litre vode. Polako se izlije na mramornu ploču i neprestano miješa dok pobijeli. Zatim se doda 25 dkg oguljenih samljevenih badema, polovicu oraha, pola paketića čokolade, što više kandiranog voća, komadiće mliječne čokolade i kotonjade i sve se dobro rukama mijesi. Razdijeli se sve u tri dijela. Jedan se dio potamni čokoladom, drugi pocrveni alkermesom, a treći ostavi bijel. Jednu kutiju ili malu tepsiju obloži se uljenim papirom, pa se izlije prvi dio smjese na koji se doda isjeckano voće, dobro pritisne i izjednači, izlije se drugi dio, doda isjeckano voće, dobro pritisne, a povrh doda treći dio. Lagano se sve optereti i ostavi da se suši do sutradan.