Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

27 travnja 2008

Praline

Oguli se i samelje 15 dkg badema, zatim doda 20 dkg šećera i od ovog učini krokanat. Kad se ohladi dobro se tuče da postane kao brašno.
U jednom loncu tuče se 25 dkg maslaca, 20 dkg šećera, 4 žumanca, lagano kuha dok se počne zgušnjavati, odstrani s vatre i u ovo uspe krokanat i s vrućim premažu se oblate. Za ovu smjesu uzmu se 3 oblate. Preko noći se lagano opterete do sutradan i režu male četvorine a mogu se kalupiti i male okruglice (praline).
Praline - recepti za kolače