Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

17 veljače 2008

Rižot vranjički način

Na 5 žlica ulja ugrije se sitno isjeckanog češnjaka i peršina i doda 1 kg školjaka (dagnje), koje se predhodno dobro očiste i operu. Kad se školjke otvore, izvade se i očiste od kora, a meso se uspe natrag opet u ulje, da kuha još 15 časaka. Zatim se doda 25 dkg očišćene i oprane riže, dobro ožuti i po volji dodaju 2 žličice konzerve od rajčice. Ako nije dovoljno vode, još se malo dolije. Pri koncu pospe se obilato sirom. Riža se dobro izmješa, par časaka počiva i služi.