Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

10 ožujka 2008

Pandoleti

Sa pola praška za pecivo prosije se 35 dkg brašna, doda 3 cijela jaja, 10 dkg šećera, 5 dkg krupnog izrezanog badema, 5 dkg masti i ostrugane limunove kore. Zamijesi se tijesto, razvalja u duguljasto kao tanku kobasicu. Složi se u premazanu tepsiju daleko jedno od druge i peče. Netom izvađeni, vrući iz pećnice, režu se na male kriške.
Pandoleti - recepti za kolače