Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

22 listopada 2007

Juha od ribe ili bujabiž

U vodi u kojoj se kuhao rezanac, cipal, lubin ili velika škarpina stavi se 3-4 žlice ulja, 1 napola izrezana kapula, 2 lista lovorike, 4-5 zrna papra, soli i 2 žlice kvasine (ocat9. U procijeđenoj juhi obično se kuha 25 dkg riže da bude rijetko.

Ova juha je vrlo dobra i ukusna. Bujabiž kuhaju ribari na moru, zaliju ga morem umjesto vode, i dodaju dosta rajčica, peršina i juhu namoče tvrdog kruha ili kolača.