Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

22 listopada 2007

Pašta-fažol

Pasta-fazol

Kuha se u 3 L vode 1 kg suhe svinjetine ili kost od domaćeg suhog svinjskog buta (pršut). Kad je napola kuhano, doda se 50 dkg očišćena, oprana graha (fažol) i pusti da kuha 2 sata, dok postane poprilično mekano. Doda se lagan zapržak od 2 žlice masti, malo isjeckane kapule, papra i malo sječka (pešt) od 6 dkg suhe slanine, kriške češnjaka i malo peršina, to se sve dobro usitni i doda u juhu. Pri koncu ukuha se još 25 dkg rezanaca i pusti da dobro prokuha. Kad je kuhano, digne se s vatre, malo počine i služi.
veoma je dobro i ukusno, a među narodom obljubljeno jelo, naročito zimi.