Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

20 studenoga 2007

Štrukli

Zamijesi se tijesto kao za savijaču samo nešto deblje 6 dkg maslaca miješa se u zdjelu, 15 dkg kravljeg sira, soli, 2 cijela jaja. Razvaljano tijesto posipa se mrvicama i naškropi mašću. Stavi se nadjev i savije savijača. Uzme se ubrus malo ga ovlaži vodom i dobro istisnuti. Savijača se stavi u ubrus i kuha se u osoljenoj kipućoj vodi pola sata. Izvadi se iz ubrusa na dasku odreže se na kriške, složi na zdjelu i prelije zaprženim u masti mrvicama ili maslacu. Tijesto od štrukli mogu se izrezati na komade oštrim rubom od tanjura i kuhati u kipućoj vodi. Treba paziti da nadjev ne ispadne.
Strukli