Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

20 studenoga 2007

Torta od oraha

Miješa se pola sata 25 dkg sitnog šećera sa 4 žumanca. Doda se 25 dkg samljevenih oraha, 5 dkg sitno prosijanih u prošek namočenih mrvica i snijeg od 4 bjelanca. Lagano se izmješa i uspe u premazani kalup za torte da se peče 45 minuta pri umjerenoj vatri. Zatim se napravi tvrdi snijeg od 2 bjelanca, doda malo pomalo 14 dkg sitnog šećera i premaže torta. Odozgo ukrasi se polovicama očišćenih oraha i stavi da se suši u pećnici još 15 minuta.
Torta od oraha