Dobrodošli

Ovdje možete naći recepte iz dalmatinske kuhinje. Tu se nalaze jela od najjednostavnijih do najprofinjenijih, za svaku priliku i za svačiji džep:
- razne juhe, pridodaci goveđoj juhi, riža i rižoti, čorbe (guste juhe), bezmasne juhe i čorbe, riblje juhe i rižoti, žličnjaci (njoki)
- riba kuhana, pržena i pečena, brudeti i marinade, raci, školjke, sušenje riba za zimu, slatkovodne ribe
- govedina, teletina, bravetina, janjetina, svinjetina, perad, meso divljači
- topli i hladni umaci
- varivo
- razne salate, jela od jaja, gljive
- razni slatkiši, savijače, dalmatinski tradicionalni slatkiši, pržena tijesta, peciva, poslastice, kolači od prhkog tijesta, pite, nabujci i narasci
- razne torte, hladne torte, kreme, ocakline
- vruća pića, hladna pića, kreme u čašama, sladoled
- marmelada, pekmez, đem, kompoti, sokovi

Dobar tek / Prijatno / Uslast !!

22 studenoga 2007

Goveđi biftek

Pisana pečenka (filet goveđi) pusti se da odleže koji dan u hladno te se lagano protuče da omekša. Nareže se 2 cm debele kolute i premaže se percem namočenim u ulje i pospe isjeckanim češnjakom, svaki se komad savije i ostavi na tanjuru na hladnom mjestu.
Prije pripremanja odstrani se češnjak, lagano zabrašni, osoli i prži naglo na ugrijanoj masti 2 minute. Na štednjak se pripravi ugrijana zdjela u koju se isprže jaja na oko s maslacem, ukrasi pirjanim povrćem i bifteki odmah posluže.
Goveđi biftek